Welkom groep 5/6

LaraSchaapGroep 5/6 welkomsttekst

In onze klas zitten dit jaar 18 kinderen. Er staan 2 juffen bij ons voor de klas. Juf Lianne is er op dinsdagmiddag en op vrijdagochtend. Juf Lara staat de rest van de week voor de groep.

We rekenen, gymmen, schrijven, leren Engels en doen nog veel meer. Maar het leukste is het werken met thema’s. Dit schooljaar zijn we gestart met het thema ‘De Romeinen’. Daarbij doen de kinderen in groepjes een onderzoek naar een deelonderwerp zoals de bouwwerken van de Romeinen, het leger van de Romeinen en een Romeins gezin. Deze informatie gebruiken ze bij het maken van een ‘kletspraatje’ net als bij het televisieprogramma van Studio Snugger. Dit praatje wordt gepresenteerd tijdens de thema afsluiting op vrijdag 14 oktober. Op die vrijdag sluiten we als school ook de Gouden Weken af, op een leuke manier!

Het tweede thema start na de herfstvakantie en is een schoolbreed thema. Ook wordt dit thema later gekoppeld aan ons Sinterklaasfeest. De rest van de thema’s volgen nog. Houd de website goed in de gaten, of volg ons op Facebook :).