wel en wee in groep 3/4

Elske VosNieuwsberichten

Pas twee weken onderweg en wat hebben we al een hoop geleerd. In groep 3 hebben we de woorden: ik, maan, roos en vis al geleerd. We kunnen al goed tellen tot 20 en de cijfers herkennen. We kennen het spelletje: fli, fla, flop hoeveel vingers steek ik op en we weten dat een volle hand 5 vingers heeft (high five). De meeste kinderen wisten dat laatste gelukkig al wel.

In groep 4 weten we ondertussen wat naamwoorden zijn en dubbelwoorden. We kunnen al tellen tot 100 en een beetje daarboven. We oefenen nog druk met de sommen tot 10 en 20.

Gouden weken

Om elkaar beter te leren kennen hebben we allerlei leuke spelletjes gedaan. Hieronder wat foto’s van het spelletje levend lego, waarbij we steeds iets aan elkaar klikten. De neuzen, de handen, de tenen, de billen, de hand aan de voet. Een aantal kinderen vond niet alle manieren prettig, maar dat was prima. Je hebt natuurlijk altijd een persoonlijke ruimte. Het was erg grappig en gezellig.

  

Ook hebben we met elkaar besproken wat we zouden kunnen doen om het allemaal fijn te hebben in de klas. Daaruit zijn de volgende 4 waarden gekomen:

Iedereen mag meedoen

We luisteren naar elkaar.

In de klas zijn we rustig.

We doen aardig tegen elkaar.

De komende weken gaan we deze waarden verder uitwerken in concrete afspraken.

Nieuw thema

Afgelopen week zijn we gestart met ons nieuwe thema. Ik ga naar het theater. We hebben met elkaar gekeken naar platen uit het boek ‘Sam en Julia in het theater’. Wat weten de kinderen al veel over het theater. Gelukkig kwamen er ook een aantal vragen, daar kunnen we de komende periode antwoorden op gaan zoeken. De vragen hangen achter in de klas, dus als u benieuwd bent.

We gaan het in ieder geval hebben over hoe het allemaal in zijn werk gaat als je naar het theater gaat. En we willen de kinderen poppenkast laten spelen.

We zijn voor ons nieuwe thema op zoek naar die goed poppenkast kan spelen. Weet u iemand, dan horen we dat graag, want we zouden het leuk vinden als die persoon iets komt laten zien en vertellen.

En kent u iemand die bij het theater werkt? Die is ook van harte welkom om iets te vertellen in de klas.

Nieuwjaarsreceptie

Afgelopen dinsdag hadden we ’s avonds de nieuwjaarsreceptie. Het was erg gezellig. Bij binnenkomst konden de ouders alle schriften bekijken waar de kinderen nu in werken. Vervolgens hebben we kort gekeken naar de methode voor lezen in groep 3 en we hebben wat verteld over de gouden weken. Daarna hebben we met de ouders een oefening gedaan van de gouden weken. De ouders mochten allemaal een kaartje van de kast kiezen dat bij hen past. Met dat kaartje zijn ze rond gaan lopen en hebben ze elkaar bevraagd. Het was een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen.

U ziet, we hebben dus al heel wat gedaan.

Groetjes van groep 3/4