Op wielen voor Oekraïne

Elske VosNieuwsberichten

Op woensdag 6 april reden er wel heel veel steppende en skeelerende kinderen op de stoep rondom IKC Floriant. Daniëlle en Hannah uit groep 7 hadden samen bedacht dat ze wel een actie voor de mensen uit Oekraïne wilden opzetten. Ook andere kinderen van Floriant wilden graag iets doen. Met een beetje hulp van de juffen werd het een sponsortocht. Wat deden er veel kinderen mee en wat kwamen er ook veel ouders en opa’s en oma’s kijken! Nog belangrijker; er werd veel geld gedoneerd. In totaal is er € 2.105,84 opgehaald! 

Een deel van dit bedrag is gedoneerd aan de Stichting Freedom for Free die met het geld kleding en voedsel regelen voor gevluchte Oekraïners in Roemenië. Een ander deel is gedoneerd aan samenwerkende goede doelen en een derde deel is besteed aan medicijnen, wasmiddel, douchegel, deodorant en andere verzorgingsproducten voor Rasom; de winkel in Haarlem voor Oekraïners.

In de meivakantie hebben Daniëlle, Hannah en Esra de boodschappen daar afgeleverd; wat een mooi project is dat. We kregen het bijzondere verhaal van Anna te horen; zij wilde iets doen voor haar familie in Oekraïne. Iets kleins werd al snel heel groot. Rasom staat voor samen; samen maken we de wereld een klein beetje mooier!