Tussen kunst en kids!

Elske VosGroep 3/4

En waar kun je nu veel kunst bekijken: In een museum. Daarom hebben wij in onze klas al weken een museum. Kinderen kunnen schilderijen bekijken, kunstwerken van klei. Maar natuurlijk moeten ze wel eerst een kaartje kopen. Daarbij moet gerekend worden, want hoeveel moet je nu eigenlijk betalen als je met 2 volwassenen en 2 kinderen naar het museum gaat? En, o ja, wat kost een kaartje eigenlijk? En wanneer is het museum eigenlijk open? Allemaal onderwerpen waar we met de kinderen over gelezen en gepraat hebben.

En waar komen al die kunstwerken eigenlijk vandaan? Nou, daar werken we hard aan. Naast alles wat de kinderen hebben meegenomen, komen er steeds meer kunstwerken bij. Gemaakt door onze eigen kunstenaars.

Ook worden er mooie musea gemaakt met de kapla. Kinderen tekenen er een plattegrond bij, want tijdens de inloop kunnen we natuurlijk niet alle musea bouwen. Aan het eind van het thema kiezen we met elkaar het mooiste ontwerp en dat zullen we tijdens de loop es in laten zien.

Op 9 april zullen we ons mini museum uitbreiden tot een groot museum en bent u van harte welkom om ons museum te komen bezoeken.